| | Beskydy Zlínský kraj |
Rožnov pod Radhoštěm – V úterý 10. června se budou areálem Valašské dědiny muzea linout zajímavé vůně – do muzea zavítá další „díl“ gastroputování, které jsou realizovány v rámci přeshraničního projektu „Cesta tradičných kuchýň“, jehož realizátorem je Liptovské múzeum v Ružomberku. Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm je, spolu s Múzeem oravskej dediny v Zuberci a Múzeem slovenskej dediny v Martine, partnerem projektu. „Hlavním cílem projektu je podpora regionálních kulturních tradic v oblasti prezentace tradičních jídel a pokrmů. Již od brzkých ranních hodin budou „tetičky“ z našeho muzea a muzea Liptovské dědiny v Pribylině připravovat v chalupě z Velkých Karlovic – Miloňova v areálu Valašské dědiny valašské a liptovské krajové speciality. Návštěvníkům budou nabízeny ochutnávky jídel tradičních i méně tradičních od 11 do 15 hodin“, uvedl Jindřich Ondruš, ředitel muzea. Co bude pro návštěvníky připraveno: Liptovské krajové speciality jsou zastoupeny zeleninovou polévkou – zamrvenkou, haluškami se zakysanou smetanou a brynzou, meteníkem a zemákovou babou. Z valašských specialit budou připraveny - hřibjanka, pohanka s trnkovou omáčkou, placky se zelím a tvarohové buchty. První ze série čtyř akcí se uskutečnila 22. května v Múzeu liptovské dědiny v Pribylině. Další akce bude následovat a uskuteční se 20. června v Zuberci a 22. června v Martine. Tyto aktivity jsou jedním z výstupů v rámci implementáce projektu Cesta tradičných kuchýň, Kód mikroprojektu : SK/FMP/09/029. Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií z prostředků Fondu mikroprojektů, spravovaného Trenčianským samosprávným krajem. Fond mikroprojektů. Cena: neuvedena
Další informace lze stáhnout zde (_MG_2191.jpg) .
Soubor zaslal zadavatel akce. Neneseme zodpovědnost za kvalitu nebo případnou škodlivost těchto dat.
|